Over Puur Hoorn

Het doel van Puur Hoorn is duidelijk: een klimaatneutrale stad in 2040. Klimaatneutraal betekent dat Hoorn evenveel energie opwekt als verbruikt. Met Puur Hoorn zetten we in op het in beweging brengen van onze stad. Dit doen we samen met inwoners, ondernemers en instellingen. Want alleen door samen te werken bereiken we ons doel.

Samen werken aan een duurzame stad

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Wil jij onderdeel van Puur Hoorn worden en samen werken aan een duurzame stad? Meld je aan via puurhoorn@hoorn.nl.

Waar wij voor gaan

In 2040 is Hoorn klimaatneutraal. We gebruiken veel minder energie dan nu en alle energie die we gebruiken, is duurzaam opgewekt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. De nadelige gevolgen van klimaatverandering hebben geen effect op de leefbaarheid van onze stad. Deze knelpunten lossen we slim op met aandacht voor biodiversiteit. We geven als gemeente het goede voorbeeld. We werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn en iedereen neemt hierin zijn of haar verantwoordelijkheid.

logo's puur hoorn partners

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste duurzame ontwikkelingen in Hoorn?

Aanmelden voor Puur Hoorn nieuwsbrief

* = verplicht veld
F
F