Over Puur Hoorn

Puur Hoorn is het duurzaam samenwerkingsplatform van onze stad en bundelt de krachten van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor een schoner milieu. Zodat onze ideeën, kennis en initiatieven samen meer impact creëren bij het verduurzamen van Hoorn.

#SamenTrotsDuurzaam

Werk jij mee aan een duurzame toekomst van Hoorn? Dat kun je zelf doen, maar ook samen met Puur Hoorn.


Puur Hoorn meedenker
Wil je meedenken en meepraten over duurzaamheidsvraagstukken in Hoorn? Regelmatig vragen we bewoners om mee te denken. Dat kan tijdens een bijeenkomst waar we je voor uitnodigen of op een digitale manier. We nodigen je graag uit om met ons in gesprek te gaan. Doe mee en meld je hiernaast aan via het inschrijfformulier.


Puur Hoorn ambassadeur
Wil je een stapje verder gaan dan meedenken en wil jij jouw mede buurt-/stadgenoten verder helpen met verduurzamen. Dan kan je ook een Puur Hoorn Ambassadeur worden.

Als ambassadeur vragen we je om met medebewoners in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld door het delen van jouw kennis en persoonlijke ervaring over duurzaamheid. We kunnen je hiervoor uitnodigen om actief mee te doen tijdens een bijeenkomst of een evenement zoals Gluren bij de Duurzame Buren.

Heb je interesse om ambassadeur te worden, stuur ons dan een mail naar info@puurhoorn.nl, waarin je aangeeft waarom jij onze ambassadeur moet zijn en waar we elkaar kunnen helpen.

Puur Hoorn partners
Puur Hoorn bundelt haar krachten met andere duurzame organisaties. Partners van Puur Hoorn vind je op onze partnerpagina. Ken jij een organisatie die nog ontbreekt of ben jij die organisatie die wil aansluiten? Mail ons dan via info@puurhoorn.nl. Samen creëren we meer impact en maken we die duurzame stad!

Puur Hoorn voorbeeld
Heb je een mooi voorbeeld van hoe je jouw energierekening omlaag hebt gekregen? Deel je ervaringen over het groener maken van je tuin of de aanschaf van je zonnepanelen met ons. Mail je tips en kennis naar info@puurhoorn.nl en wij delen jouw verhaal graag op de website en facebookpagina van Puur Hoorn.

IMG_2505

Ja, ik doe mee!

Puur Hoorn heeft al: 1073 ambassadeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • "Zet je cv op 60 graden. Hiermee bespaar je veel geld op je energierekening"

  Puur Hoorn

 • "Ons pad voor de garage waar de auto staat geparkeerd is niet helemaal bestraat. Maar met groen ertussen is het goed voor de waterhuishouding en voor de insecten. Met vriendelijke groet, Linda van Dam"

  Puur Hoorn

 • "Stop eerst eens met gasverbranden voor warmte, zet een simpele motor op gas, wek stroom op of als warmtewisselaar en gebruik de restwarmte voor verwarmen. Dat heeft zin! Van gas af op stroom door centrales die 75% op gas werken helpt niet, en ook biostroom van Amerikaans hout raakt kant nog wal. Er wordt al genoeg hout verbrand in de USA(!)"

  De Sjaak

 • "Laat je cv-ketel zo zuinig* mogelijk afstellen. Vaak staat deze wat ruimer omdat een monteur wil voorkomen dat je bij strenge vorst gaat klagen. Neem je genoegen met iets minder comfort tijdens hooguit twee strenge winterdagen per jaar, dan bespaar je al snel 200 euro gas per jaar. * CV-aanvoertemperatuur onder 65 graden, pompvermogen zo laag mogelijk. Overweeg een zoneregeling als je een werk/studeerkamer hebt."

  Arnold

 • "Tegenwoordig drinken we vaker water i.p.v. frisdrank, bewaar daarom altijd een kan water in de koelkast. Zo heb je direct koud water, en hoeft de kraan niet onnodig lang open te staan."

  Laila Mouchkelly

 • "Veel mensen hebben tijden ingesteld waarop de thermostaat van de CV aan- en uitschakelt. Als je het tijdstip van inschakelen een kwartiertje verlaat en het tijdstip van uitschakelen een kwartiertje vervroegd bespaar je 2 tot 3 % aan gas."

  Jan

 • "Door de Cv-installatie te ontluchten, kan het water weer vrij door de buizen stromen. Het rendement van de installatie wordt daardoor hoger en de stookkosten worden lager. Ook neemt de kans op storingen van de installatie af."

  Marleen Ligthart

 • "Als je een dak van binnenuit gaat isoleren: inspecteer dan goed de dakconstructie en pas de juiste folies toe, zodat je vochtproblemen voorkomt."

  Michael Ibink

 • "Voor bijhouden van de meterstanden , een maal per maand de meterkast induiken. en Gas/licht/water noteren. En dan b.v. op de site van www.meterstandenmonitor.nl opgeven. U kunt dan heel goed zien wat U doet . en Meten is weten"

  W.J. Lubach

 • "Probeer voor de kleine stukken gewoon de fiets te pakken. Beter voor het milieu, je brandstofkosten en je werkt gelijk aan je conditie."

  Marcella

 • "Ik lees mijn slimme meter uit zodat ik altijd op de hoogte ben van mijn actuele energie verbruik. Hierdoor wordt je meer bewust van je verbruik."

  Emke Douwe

Doe je mee?

Puur Hoorn gaat voor een duurzame stad waar iedereen aan kan bijdragen. Binnen Puur Hoorn werken inwoners, ondernemers en organisaties samen en stimuleren zij duurzame initiatieven. Lees meer informatie over de onderwerpen waar we aan werken.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste duurzame nieuws in Hoorn?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Puur Hoorn.

Aanmelden voor Puur Hoorn nieuwsbrief

* = verplicht veld
F
F