Schone wateren in Hoorn per sup

We gaan de komende periode weer met sups het water om op te ruimen en iedereen mag meedoen! Gezond in de buitenlucht, sportief én bewust met je omgeving bezig zijn. Operatie Klimaat Westfriesland zet zich opnieuw in voor schone wateren in Hoorn. We beginnen 14 mei in de Kersenboogerd waar de opstap in het Willem Wiesepark is. Op de sup peddel je door de natuur en woonwijken om het afval uit water op te ruimen. Doe je mee?

Schone wateren, gezonde stad
Suppen is een sportieve activiteit waarbij je op een soort grote surfplank met een peddel voortbeweegt. Het is een populaire sport voor jong en oud. Deze leuke activiteit combineren we met het opruimen van wateren in onze stad en omgeving.

Een groot deel van het zwerfvuil bestaat uit plastic, dat zoals bekend uiteen valt in microplastics, waarna het via vissen zelfs in onze voedselketen terecht komt. Daarnaast doet deze rommel natuurlijk afbreuk aan de schoonheid van onze woon- en leefomgeving. We willen met onze actie niet alleen de rommel opruimen, maar ook zoveel mogelijk mensen betrekken. Suppen is echt superleuk om te doen, dus dat trekt hopelijk veel mensen over de streep.

Doe mee, en schrijf je in
Je kan je aanmelden via SUPer SKOON Hoorn – Operatie Klimaat Westfriesland (ok-westfriesland.nl). Hier vind je ook alle informatie over de actie zoals opstapplekken en tijden. Je krijgt van ons een sup, een peddel, een grijpstok en een afvalbak te leen. Er is altijd een supinstructeur aanwezig om je aanwijzingen te geven over je sup-techniek. Het is niet moeilijk, iedereen kan het leren.

Over de auteur

Operatie Klimaat Westfriesland

Operatie Klimaat Westfriesland zet zich in voor een schone aarde, voor een beter klimaat en daarmee voor een leefbare toekomst. Dit komt voort uit ons gevoel iets te moeten doen met onze zorgen over grote zaken als het klimaat en de afname van biodiversiteit, maar ook voor onze directe omgeving. Ons idee is dat we dit samen kunnen veranderen.

Lees meer artikelen van Operatie Klimaat Westfriesland
F
F