Snoeiworkshop Fruitbomen & fruitstruiken

Heb jij een fruitboom in de tuin? Op zaterdag 21 januari verzorgt Hans Timmerman een ‘Snoeiworkshop Fruitbomen en Fruitstruiken’ in de Historische Fruittuin Swaegh. De workshop is gratis en start om 10.00 uur en duurt naar verwachting tot 12.00 uur. Deze openbare fruittuin, tussen Hoornbloem, Kerketuin en De Opgang in Risdam-Noord in Hoorn bestaat twee jaar. Vanaf de start van deze tuin draagt workshopleider en oud-Clusius docent, Hans Timmerman, zijn kennis en kunde op het gebied van snoeien graag over. Er zijn genoeg fruitstruiken om het geleerde in de praktijk te brengen.

De workshop wordt georganiseerd door buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen’. Zij verwelkomen iedere liefhebber van fruitstruiken en fruitbomen met plezier. ‘Het is verstandig een snoeischaar mee te hebben, warme (klus)kleding en tuinhandschoenen te dragen en op tijd, dus om 10.00 uur, aanwezig te zijn in de Historische Fruittuin Swaegh’ aldus Ted van der Bruggen. Mede door het Betrekken bij Groen Fonds van de provincie Noord-Holland kan de workshop kosteloos georganiseerd worden.

Aanmelden is noodzakelijk. Liefhebbers worden gevraagd een e-mail te sturen naar ted@vanderbruggen.net met daarin 21 januari, voor- en achternaam, het e-mailadres én telefoonnummer. Vorig jaar was de workshop een groot succes. Belangstellenden die niet eerder deelnamen hebben voorrang op 21 januari.

 

Over de auteur

Risdam-Noord Groen

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ heeft als doel om de woonwijk leefbaar te houden door te zorgen dat er (weer) meer groen komt in de wijk. Dit zowel in tuinen van bewoners als in het openbaar groen. Het streven is een symbiose van woonwijk met natuur (‘stadsnatuur’). Er wordt aan de bewustwording van de wijkbewoners op diverse manieren gewerkt. Dit proces is er op gericht dat de wijkbewoners weten dat (meer) groen in de wijk bijdraagt aan • betere gezondheid/minder stress; • meer biodiversiteit; • minder criminaliteit; • betere klimaatadaptatie. Activiteiten zijn onder andere: organisatie wijkbijeenkomsten, plantjesmarkten, plantpakketten voor wijkbewoners verzorgen, groenstroken creëren, aanplant ‘Leekerbos’, workshops i.s.m. Clusius College, inzaaien bijenlint, vergroenen drie basisscholen, bijdrage aan Groenvisie van de gemeente. Kortom: Vitamine G(roen) voor Risdam-Noord.

Lees meer artikelen van Risdam-Noord Groen
F
F