Stap voor stap meer vergroening in Risdam-Noord

Een tijdje geleden deed de buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen’ een oproep om te komen met ideeën om Risdam-Noord te vergroenen. Er werden 12 plannen ingediend; vijf daarvan zijn inmiddels uitgewerkt en zullen eerdaags met de gemeente Hoorn besproken worden.

Inmiddels wordt er aan een aantal vergroenings-projecten hard gewerkt. Veel wijkbewoners steken de handen uit de mouwen.
Prachtig om te zien, prachtig om mee te maken!

Eén van de grotere projecten die weer nieuwe ontwikkelingen doormaakt is ‘Het Leekerbos’. Vorig jaar plantten wij daar al 300 jonge boompjes en heesters. Onlangs vond er een historische gebeurtenis plaats. Het grootste insectenlint in Hoorn meet 400 m2 en ligt vanaf nu aan het Leekerpad in Risdam-Noord. Een geweldige bijdrage aan de biodiversiteit.

De verwachting is dat in juli vlinders en bijen hun paradijs in Risdam-Noord gevonden zullen hebben. De buurtgroep Risdam-Noord Groep! is ontzettend actief en werkt hard aan een groene en fijne leefomgeving. In hun nieuwsbrief lees je alles over de activiteiten van afgelopen periode in de wijk.

Over de auteur

Risdam-Noord Groen

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ heeft als doel om de woonwijk leefbaar te houden door te zorgen dat er (weer) meer groen komt in de wijk. Dit zowel in tuinen van bewoners als in het openbaar groen. Het streven is een symbiose van woonwijk met natuur (‘stadsnatuur’). Er wordt aan de bewustwording van de wijkbewoners op diverse manieren gewerkt. Dit proces is er op gericht dat de wijkbewoners weten dat (meer) groen in de wijk bijdraagt aan • betere gezondheid/minder stress; • meer biodiversiteit; • minder criminaliteit; • betere klimaatadaptatie. Activiteiten zijn onder andere: organisatie wijkbijeenkomsten, plantjesmarkten, plantpakketten voor wijkbewoners verzorgen, groenstroken creëren, aanplant ‘Leekerbos’, workshops i.s.m. Clusius College, inzaaien bijenlint, vergroenen drie basisscholen, bijdrage aan Groenvisie van de gemeente. Kortom: Vitamine G(roen) voor Risdam-Noord.

Lees meer artikelen van Risdam-Noord Groen
F
F