Stapsgewijs advies voor meer wooncomfort in een monumentale woning

Meer wooncomfort in een monumentale woning? Gemeente Hoorn helpt stapsgewijs met een webinar en persoonlijk advies op maat. Op donderdag 14 april en dinsdag 19 april  van 13.00 uur tot 17.00 uur kunt u al uw vragen stellen over het energiezuinig maken van uw monumentaal en/of beeldbepalend pand. Tijdens dit spreekuur  krijgt u advies van een professioneel adviseur van het Duurzaam Bouwloket en een medewerker van de afdeling monumentenzorg van de gemeente. Kijk vooraf het webinar thuis met algemene informatie over dit onderwerp. 

Ook bij een monument is het mogelijk om energie te besparen. Maar als eigenaar van een historisch pand staat u voor een uitdaging: hoe verlaag je de energierekening, verbeter je het comfort en houd je tegelijkertijd rekening met de historische waarde van het pand? Ieder monument is uniek. Vraag daarom altijd advies aan een adviseur om daadwerkelijk tot een duurzame oplossing te komen. De medewerkers van team Erfgoed en het Duurzaam Bouwloket denken graag met u mee tijdens de speciale spreekuren.

Stapsgewijs advies
#webinar
U, als eigenaar van een monument of beeldbepalend pand, staat voor de uitdaging deze panden op de langere termijn in stand te houden en toekomstbestendig te maken.  Wij helpen u daar graag mee op weg en organiseren daarom een webinar met algemene informatie. Het webinar staat voor u klaar op de website van het Duurzaam Bouwloket van gemeente Hoorn. U kunt het webinar op een eigen gekozen moment thuis bekijken. U kunt het webinar hier bekijken  www.duurzaambouwloket.nl/monument-hoorn

#persoonlijk spreekpuur
Daarnaast kunt u een afspraak maken voor het persoonlijk spreekuur.  Een onafhankelijk en professioneel adviseur vertelt u in 30 min. de meest belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden bij het verduurzamen van uw monumentale woning of beeldbepalend pand en welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn met gebruik van subsidie.


Aanmelden       
Via www.duurzaambouwloket.nl/monument-hoorn meldt u zich aan voor het spreekuur. Binnen 5 werkdagen neemt het Duurzaam Bouwloket contact met u op om een afspraak te maken. Het adviesgesprek duurt 30 minuten.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F