Subsidie energiebesparing beschikbaar voor huurders

Om huurders op weg te helpen om meer energie in huis te besparen helpt gemeente Hoorn met een speciale subsidie. Als huurder kan je eenmalig een vergoeding tot maximaal € 90,- aan gratis energiebesparende producten kopen. De subsidie stimuleert huurders om energie te besparen door te beginnen met kleine maatregelen.

 

Vergoeding voor huurders
Ruim 3000 huurders komen in aanmerking voor een vergoeding van maximaal € 90,- om energiebesparende producten te bestellen via een webshop. Je kan denken aan ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Huurders in de gemeente Hoorn hebben hierover een brief ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen maar bent u wel een huurder? Dan kunt u evengoed gebruik maken van de vergoeding.

 

Zo gebruikt u de waardebon
Er zijn twee opties om gebruik te maken van de vergoeding en/of waardebon waarbij geldt dat per adres één waardebon verzilverd kan worden:

  1. Bestellen via de webshop duurzaambouwloket.nl/rrew-hoorn
    Er is geen code nodig. Het invullen van het huisadres is voldoende.
  2. Heeft u net een energiebesparend product gekocht? Deze vergoeding kunt u terugvragen via duurzaambouwloket.nl/rrew-hoorn

 

Vergoeding via RREW subsidie
Alle Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid gekregen om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). De gemeente Hoorn heeft na een inschrijving deze subsidieregeling toegewezen gekregen en biedt deze aan via het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

De De RREW-subsidieregeling is een vervolg op de RRE-subsidieregeling van vorig jaar. De RRE-subsidieregeling was een waardebon alleen bestemd voor woningeigenaren. Er is nu gekozen om huurders de waardebon aan te bieden.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F