Subsidie voor isolatiemaatregelen

Goed nieuws voor particuliere woningeigenaren en verenigingen van eigenaren die hun woning willen verduurzamen. Vanaf 15 september 2016 kan er subsidie worden aangevraagd voor energiebesparende maatregelen. Ongeveer 20 procent van de investering kan worden teruggevraagd bij het Rijk wanneer er minimaal 2 energiebesparende maatregelen aan de woning worden getroffen.

Gemeente Puur Hoorn adviseert haar inwoners allereerst informatie en advies in te winnen over de mogelijkheden voor hun woonsituatie voordat zij aan de slag gaan. Hiervoor kunnen zij geheel kosteloos terecht bij de onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

De subsidieregeling bestaat uit meerdere pakketten welke stapelbaar zijn. Het begint bij de subsidieaanvraag van minimaal twee isolatiemaatregelen uit het basispakket. Daartoe behoren de volgende maatregelen: dak-, gevel-, spouw-, bodem – en/of vloerisolatie en isolerend hoogrendementsglas. Woningeigenaren die bovenop het basispakket nog meer maatregelen gaan toepassen en daarvoor subsidie willen aanvragen kunnen gebruik maken van het pluspakket. Ook voor dit pakket geldt het criterium dat er ten minste twee energiebesparende maatregelen toegepast moeten worden uit basispakket. De fanatieke duurzame doeners kunnen daarbovenop ook nog eens gebruik maken van het zeer energiezuinig pakket.

Hulp en advies

Benieuwd naar de voorwaarden en welke maatregelen er binnen het plus- en energiezuinig pakket vallen? Neem contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of neem een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl. Het advies van het Duurzaam Bouwloket is kosteloos en wordt door gemeente Hoorn ter beschikking gesteld om u verder te helpen bij het verduurzamen van de woning.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F