Subsidiepot energiebesparende maatregelen 2019 leeg!

Het subsidiebudget van €100.000 voor energiebesparende maatregelen 2019 voor bestaande particuliere woningen is op. De aanvragen konden vanaf 15 januari 2019 ingediend worden. Er zijn nu 330 aanvragen binnengekomen waardoor het volledige subsidiebudget is verbruikt.

Energiesubsidie groot succes
Met de subsidie willen we inwoners stimuleren om hun huis te voorzien van energiebesparende maatregelen. Het is beter voor het milieu en inwoners besparen op hun energiekosten.
De subsidie is een groot succes. De maximale subsidie voor zonnepanelen is in 2019 verlaagd van 500 euro naar 250 euro, dat heeft het enthousiasme voor zonnepanelen niet minder gemaakt. Bijna 70% van de aanvragen had betrekking op zonnepanelen. Ook maken 40 aanvragers aanspraak op 15% subsidie in plaats van 10%, omdat zij minimaal twee maatregelen tegelijk nemen.

Landelijke subsidie
Denkt u erover om zonnepanelen te plaatsen of uw woning te isoleren? Of wilt u andere energiebesparende maatregelen nemen? Het Duurzaam Bouwloket geeft u graag gratis en onafhankelijk advies over de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.duurzaambouwloket.nl. De Hoornse subsidie is op, maar u kunt nog wel gebruik maken van de duurzaamheidslening van de gemeente Hoorn. Zie daarvoor www.hoorn.nl/duurzaamheidslening. Ook is er een landelijke regeling; de Investeringssubsidie Duurzame Energie (https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde).

Energiesubsidie 2020
Vanaf 15 januari 2020 is er weer een nieuw subsidiebudget beschikbaar bij de gemeente Hoorn.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F