Particuliere woningeigenaren

Energie besparen is simpel, goed voor het klimaat en levert geld op! Bekijk hier op welke subsidie(s) regeling(en) jij beroep kan doen en welke ondersteuning jij kan krijgen.

Subsidies en leningen

De subsidiepot voor energiebesparende maatregelen is leeg. U kunt voor 2023 geen subsidie meer aanvragen. In totaal was er dit jaar € 100.000 beschikbaar.

Ik heb al subsidie aangevraagd
Dan krijgt u binnen 8 weken een antwoord op uw aanvraag. Er zijn 500 aanvragen ingediend. Het verzoek is dan ook om te wachten op uw antwoord. Op die manier worden alle aanvragen zo snel mogelijk verwerkt.

Duurzaamheidslening
Als eigenaar van een woning of als Verenigingen van Eigenaren (VVE) kan je in Hoorn via de gemeente geld lenen om je woning energiezuiniger te maken.

Woningeigenaren kunnen minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro lenen. De lening is er voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepompen en zonnepanelen.

Verenigingen van Eigenaren kunnen minimaal 10.000 en maximaal 100.000 euro lenen. Hierbij geldt de voorwaarde dat meer dan 75% van de lening gebruikt wordt voor de aanschaf van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Hoorn.


Andere subsidies

Via het Rijk en de provincie zijn er diverse subsidies en regelingen beschikbaar met betrekking tot duurzaamheid. Zowel onze partner Duurzaambouwloket  als de Omgevingsdienst NHN  hebben deze onder elkaar gezet.

 

Ondersteuning

Initiatief starten?
Wil je als particuliere woningeigenaar in Hoorn een duurzaam initiatief starten? Dan kan Puur Hoorn je hierbij ondersteunen. Wil je een informatieavond voor het verduurzamen van je woning organiseren? Of wil je graag de straat groener maken? Meld je initiatief aan via duurzamestad@hoorn.nl.


Gratis en deskundig advies
Ben je van plan om je huis energiezuinig te maken? Kijk dan voor advies en tips op de site van Duurzaam Bouwloket Hoorn. Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijk energieloket voor inwoners van de gemeente Hoorn. Hier kan je terecht voor al je vragen en gratis advies op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Stel hier je vraag aan Duurzaam Bouwloket.

Heb jij een goede bespaartip? Deel deze met de inwoners van Hoorn!

Plaats een bespaartip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zet je cv op 60 graden. Hiermee bespaar je veel geld op je energierekening

  Puur Hoorn

 • Ons pad voor de garage waar de auto staat geparkeerd is niet helemaal bestraat. Maar met groen ertussen is het goed voor de waterhuishouding en voor de insecten. Met vriendelijke groet, Linda van Dam

  Puur Hoorn

 • Stop eerst eens met gasverbranden voor warmte, zet een simpele motor op gas, wek stroom op of als warmtewisselaar en gebruik de restwarmte voor verwarmen. Dat heeft zin! Van gas af op stroom door centrales die 75% op gas werken helpt niet, en ook biostroom van Amerikaans hout raakt kant nog wal. Er wordt al genoeg hout verbrand in de USA(!)

  De Sjaak

 • Laat je cv-ketel zo zuinig* mogelijk afstellen. Vaak staat deze wat ruimer omdat een monteur wil voorkomen dat je bij strenge vorst gaat klagen. Neem je genoegen met iets minder comfort tijdens hooguit twee strenge winterdagen per jaar, dan bespaar je al snel 200 euro gas per jaar. * CV-aanvoertemperatuur onder 65 graden, pompvermogen zo laag mogelijk. Overweeg een zoneregeling als je een werk/studeerkamer hebt.

  Arnold

 • Tegenwoordig drinken we vaker water i.p.v. frisdrank, bewaar daarom altijd een kan water in de koelkast. Zo heb je direct koud water, en hoeft de kraan niet onnodig lang open te staan.

  Laila Mouchkelly

 • Veel mensen hebben tijden ingesteld waarop de thermostaat van de CV aan- en uitschakelt. Als je het tijdstip van inschakelen een kwartiertje verlaat en het tijdstip van uitschakelen een kwartiertje vervroegd bespaar je 2 tot 3 % aan gas.

  Jan

 • Door de Cv-installatie te ontluchten, kan het water weer vrij door de buizen stromen. Het rendement van de installatie wordt daardoor hoger en de stookkosten worden lager. Ook neemt de kans op storingen van de installatie af.

  Marleen Ligthart

 • Als je een dak van binnenuit gaat isoleren: inspecteer dan goed de dakconstructie en pas de juiste folies toe, zodat je vochtproblemen voorkomt.

  Michael Ibink

 • Voor bijhouden van de meterstanden , een maal per maand de meterkast induiken. en Gas/licht/water noteren. En dan b.v. op de site van www.meterstandenmonitor.nl opgeven. U kunt dan heel goed zien wat U doet . en Meten is weten

  W.J. Lubach

 • Probeer voor de kleine stukken gewoon de fiets te pakken. Beter voor het milieu, je brandstofkosten en je werkt gelijk aan je conditie.

  Marcella

 • Ik lees mijn slimme meter uit zodat ik altijd op de hoogte ben van mijn actuele energie verbruik. Hierdoor wordt je meer bewust van je verbruik.

  Emke Douwe

F
F