Tips

Energie besparen is simpel, goed voor het klimaat en levert geld op! Bekijk hier op welke subsidie(s) regeling(en) jij beroep kan doen en welke ondersteuning jij kan krijgen.

Subsidieregelingen veranderen nogal eens. Zorg daarom dat je altijd met de meest recente informatie werkt. Alle subsidieregelingen, ook fiscale, hebben budgetten (per jaar of per periode). Als het budget op is, kan er geen subsidie meer worden aangevraagd. Je kan er voor kiezen je investering uitstellen tot een volgende termijn/periode. Je loopt dan wel het risico dat een subsidieregeling is verandert of is gestopt.

Drempel-/ minimumbedragen

De meeste subsidies kennen drempel- en minimumbedragen. Let hierop bij het aanvragen. Wellicht kan je meer maartregelen treffen met een kleinere inverstering!

Subsidiepercentage

Veel subsidies werken met een subsidiepercentage van de projectkosten. Let altijd goed op welke kosten subsidiabel zijn, en welke niet. Lees daarom altijd goed de voorwaarden van de subsidie of regeling.

Combineren van subsidies

Soms is het mogelijk subsidies te combineren. Kijk bij de voorwaarden van een regeling of dit mogelijk is. Neem voor de zekerheid contact op met de instantie voor meer informatie.

Welke overheid doet wat?

Het kan op het eerste gezicht erg verwarrend zijn met wie je allemaal te maken krijgt bij het aanvragen van een regeling. Maar als aanvrager merk je hier eigenlijk weinig van de verschillende instanties, omdat je te maken krijgt met de uitvoeringsinstanties. Afhankelijk van de subsidie krijgt je te maken met verschillende vestigingen van SenterNovem, de Belastingdienst of wellicht je eigen energiebedrijf.

Heb jij een goede bespaartip? Deel deze met de inwoners van Hoorn!

Plaats een bespaartip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zet je cv op 60 graden. Hiermee bespaar je veel geld op je energierekening

  Puur Hoorn

 • Ons pad voor de garage waar de auto staat geparkeerd is niet helemaal bestraat. Maar met groen ertussen is het goed voor de waterhuishouding en voor de insecten. Met vriendelijke groet, Linda van Dam

  Puur Hoorn

 • Stop eerst eens met gasverbranden voor warmte, zet een simpele motor op gas, wek stroom op of als warmtewisselaar en gebruik de restwarmte voor verwarmen. Dat heeft zin! Van gas af op stroom door centrales die 75% op gas werken helpt niet, en ook biostroom van Amerikaans hout raakt kant nog wal. Er wordt al genoeg hout verbrand in de USA(!)

  De Sjaak

 • Laat je cv-ketel zo zuinig* mogelijk afstellen. Vaak staat deze wat ruimer omdat een monteur wil voorkomen dat je bij strenge vorst gaat klagen. Neem je genoegen met iets minder comfort tijdens hooguit twee strenge winterdagen per jaar, dan bespaar je al snel 200 euro gas per jaar. * CV-aanvoertemperatuur onder 65 graden, pompvermogen zo laag mogelijk. Overweeg een zoneregeling als je een werk/studeerkamer hebt.

  Arnold

 • Tegenwoordig drinken we vaker water i.p.v. frisdrank, bewaar daarom altijd een kan water in de koelkast. Zo heb je direct koud water, en hoeft de kraan niet onnodig lang open te staan.

  Laila Mouchkelly

 • Veel mensen hebben tijden ingesteld waarop de thermostaat van de CV aan- en uitschakelt. Als je het tijdstip van inschakelen een kwartiertje verlaat en het tijdstip van uitschakelen een kwartiertje vervroegd bespaar je 2 tot 3 % aan gas.

  Jan

 • Door de Cv-installatie te ontluchten, kan het water weer vrij door de buizen stromen. Het rendement van de installatie wordt daardoor hoger en de stookkosten worden lager. Ook neemt de kans op storingen van de installatie af.

  Marleen Ligthart

 • Als je een dak van binnenuit gaat isoleren: inspecteer dan goed de dakconstructie en pas de juiste folies toe, zodat je vochtproblemen voorkomt.

  Michael Ibink

 • Voor bijhouden van de meterstanden , een maal per maand de meterkast induiken. en Gas/licht/water noteren. En dan b.v. op de site van www.meterstandenmonitor.nl opgeven. U kunt dan heel goed zien wat U doet . en Meten is weten

  W.J. Lubach

 • Probeer voor de kleine stukken gewoon de fiets te pakken. Beter voor het milieu, je brandstofkosten en je werkt gelijk aan je conditie.

  Marcella

 • Ik lees mijn slimme meter uit zodat ik altijd op de hoogte ben van mijn actuele energie verbruik. Hierdoor wordt je meer bewust van je verbruik.

  Emke Douwe

F
F