Succesvolle eerste ‘Westfriese week van circulaire economie’

Op 13 mei was de kick-off van de Westfriese week van circulaire economie en vond plaats bij bamboebedrijf MOSO in Zwaagdijk. Tijdens de startbijeenkomst werden inspirerende verhalen en ervaringen gedeeld door o.a. Houkje Rijpstra (Circulair Friesland), Frank van Look (Expice) en Paul Vriend (MOSO). Samen discussieerden de aanwezigen welke vervolgstappen je kan zetten om tot een circulair Westfriesland te komen. De startbijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding bij MOSO en een netwerklunch.

Hergebruiken
In een circulaire economie worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Hierdoor behouden producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde, en wordt er minder afval geproduceerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid een interessante theorie, maar hoe pak je dat aan als (in dit geval, Westfriese) ondernemer? Die vraag wordt vanuit meerdere punten belicht tijdens de Westfriese week van de circulaire economie.

Inspiratie
De hele week kregen voortvarende en innovatieve ondernemers het podium om over hun persoonlijke ervaringen te vertellen. Ondernemers die nog in de startblokken staan om met circulariteit aan de slag te gaan werden geïnspireerd en kregen handige tips mee. Zo was er een rondleiding bij EcarAccu in Zwaag, een bijeenkomst over wat de energietransitie voor jou als ondernemer betekent, een workshop waarin ondernemers concreet aan de slag konden met het in kaart brengen van circulaire kansen voor hun onderneming, en werd de week afgesloten met een masterclass toekomstgericht financieren.

Meer informatie
Ben je Westfriese ondernemer en wil je aan de slag met het thema circulaire economie maar weet je niet hoe, of heb je specifieke vragen? Laat het ons weten via circulair@medemblik.nl. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van circulariteit in Westfriesland? Kijk dan op https://circulairwestfriesland.nl/

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F