Tegel eruit, gratis plant erin! Kom 25 juni naar Intratuin

Groei & Bloei organiseert dit jaar samen met Intratuin en de gemeente Hoorn voor de 6e keer de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’ met als doel: een nog groener Hoorn. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat maar ook voor een betere biodiversiteit (bijvoorbeeld meer voedsel voor bijen en vlinders). Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering.

Breng een tegel en krijg een plant!
Kom op zaterdag 25 Juni 2022 tussen 10.00 en 16.00 uur met een tuintegel (minimaal 30×30 cm, of meerdere stenen met in totaal een vergelijkbaar oppervlak) naar een vestiging van Intratuin. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen en je een mooie plant terug te geven.

Zo willen Groei & Bloei, Intratuin en de Gemeente Hoorn inwoners helpen om een groene leefomgeving te creëren. Want, meer groen op straat is niet alleen mooi, het levert ook een bijdrage aan de biodiversiteit, zorgt voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.  Dit zijn belangrijke redenen om als gemeente mee te doen aan het NK-Tegelwippen. Dus lever een tegel in, ontvang een gratis plant en draag je steentje bij aan een groener Hoorn!

Waar en wanneer
Op zaterdag 25 juni tussen 10.00-16.00 uur bent u welkom bij Intratuin Hoorn aan Noorderdracht 20-A Oosterblokker.

NK-Tegelwippen
Vergeet u ingeleverde tegels niet op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl). Doet u uw best op een mooie foto? Wie weet word u wel de Wipper van de Maand! Meer informatie over NK-Tegelwippen en de actuele stand voor onze gemeente vindt u op NK Tegelwippen 2022 (nk-tegelwippen.nl)

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F