Tegel eruit, plant erin actie Intratuin Hoorn

Lieve plantenliefhebbers en tegelhaters,

Groei & Bloei organiseert dit jaar samen met Intratuin en de gemeente Hoorn voor de 6e keer de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’ met als doel: een nog groener Hoorn. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat maar ook voor een betere biodiversiteit (bijvoorbeeld meer voedsel voor bijen en vlinders). Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering.

Breng een tegel en krijg een plant!

Kom op zaterdag 28 maart 2020 tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel (minimaal 30×30 cm, of meerdere stenen met in totaal een vergelijkbaar oppervlak) naar een vestiging van Intratuin. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen en je een mooie plant terug te geven. Zo willen Groei & Bloei, Intratuin en de Gemeente Hoorn met elkaar een groene leefomgeving creëren. Want, meer groen op straat is niet alleen mooi, het levert ook een bijdrage aan de biodiversiteit, zorgt voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.  Dus lever een tegel in en draag je steentje bij aan een groener Hoorn!

Wanneer?

28 maart 2020
10.00-15.00 uur
Intratuin Hoorn
Noorderdracht 20-A, Oosterblokker

Over de auteur

Groei en Bloei Hoorn

Groei en Bloei is een vereniging van tuinliefhebbers. De afdeling Hoorn e.o. telt ongeveer 400 leden; in totaal bestaan er in Nederland en Vlaanderen bijna 130 afdelingen met in totaal ca. 30.000 leden. Het meest bekend is Groei en Bloei waarschijnlijk vanwege het maandblad; het grootste tuintijdschrift van Nederland. Onze afdeling is echter veel meer dan dat: we organiseren oa. Lezingen in ‘’De Huesmolen’’, Bloemstyling cursussen in ‘’De Blauwe Schuit’’, Workshops, Binnen-en buitenlandse tuinexcursies en Open tuinen dagen. Verder organiseren we jaarlijks een plantenmarkt, ruilen we stekken en zaden en organiseren we jaarlijks de actie ''tegel er uit, plant er in''

Lees meer artikelen van Groei en Bloei Hoorn
F
F