Tegel eruit, plant erin tijdens plantjesmarkt in Risdam

Wil jij groenere vingers? Of wil je meer weten over het aanleggen van een geveltuin? Wil je tegels inruilen voor gratis groen? Kom dan langs bij de plantjesmarkt op zaterdag 16 april van 10.30 tot 13.00 uur in de Risdam. Buurtgroep Risdam Noord-Groen en Tuinvereniging Groei & Bloei organiseren de derde editie van de plantjesmarkt en iedereen is welkom!

Gemeente Hoorn is ook aanwezig en geeft informatie over adoptiegroen en het aanleggen van geveltuinen. Ook kan je voor voor de actie NK Tegelwippen een tegels, inleveren in ruil voor plantjes. Per adres kunnen maximaal drie tegels ingeleverd worden voor drie gratis plantjes. Deze actie geldt zolang de voorraad strekt. Vergeet hierbij niet je tegel op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)


Plantjesmarkt
De voorzitter van Groei en Bloei, Dick van Kleinwee, vertelt: “De gratis toegankelijke plantjesmarkt biedt de mogelijkheid om tegen een zacht prijsje tuinplantjes te kopen van onze tuinliefhebbers. Bovendien krijgt men er ook een verhaal bij en dan hoor je hoe je net zo’n mooie plant krijgt als de tuinliefhebber! Onder het genot van koffie en thee kunnen we kennis delen, wordt alles verteld over het opkweken van de plantjes en natuurlijk ook over de juiste plaats van het planten.”

Enthousiast lid van de buurtgroep, Marjon Brouwer, vult aan: ”Ja, met deze samenwerking, in 2019 waren er meer dan 300 bezoekers, is onze wijk in haar nopjes. Ook andere groene organisaties zullen aanwezig zijn. Dit jaar is nieuw dat er ook gratis zaden en plantjes te krijgen zijn; een kleine donatie mag gegeven worden. Zelfs zakjes supermarktzaad kunnen geruild worden!”


Locatie
Voor tuinliefhebbers en iedereen die groenere vingers wilt is deze markt zaterdag 16 april van 10.30 uur tot 13.00 uur een buitenkans; ook voor kinderen zijn er activiteiten zoals beestjes en plantjes onder de loep, insectenhotel maken, goochelaar en verloting en om 11.00 en 12.00 een kleine buurtsafari. De plantjesmarkt is voor de deur van Wijkcentrum de Cogge vlakbij winkelcentrum De Korenbloem. Bij slecht weer wordt de markt verplaatst naar binnen in het  Wijkcentrum. Geadviseerd wordt om contant geld mee te nemen omdat er niet gepind kan worden.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F