Theater van de Nacht – een avond verwondering in het donker

Verwondering in het donker! Dat is waar het om draait in het Theater van de Nacht bij MAK Blokweer. Deze spannende avond voor het hele gezin is een jaarlijks fenomeen. Stap in een wereld van verbeelding! De editie van dit jaar vindt plaats op zaterdag 17 oktober.

 

Tijdens een wandeling van schemer naar donker ervaar je het landschap heel anders dan overdag, avontuurlijk en spannend. De gidsen nemen je mee op pad in het donkere landschap, waar vleermuizen en nachtdieren je vergezellen. Afhankelijk van het weer zullen de dieren zich wel of niet laten zien en horen. Maar hoe dan ook steelt één dier de show! Laat je tijdens de lichtjesroute verrassen door het prachtige verhaal ‘Raaf steelt het licht´, verteld door verhalenvertelster Marjo Dames. Zij is in de heuvelweide aanwezig om je mee te nemen op reis, met een verhaal over licht en donker. Een kleine groep zangers van Muziekfeestje zorgt voor sfeervolle muziek. De route eindigt bij het kampvuur (verzorgd door Scouting Martin Luther King). Je kunt er genieten met een heerlijke beker warme chocolademelk en iets lekkers voordat je weer tevreden en voldaan naar huis gaat!

 

De acts op de lichtjesroute vinden buiten plaats. De route start in de loop van de avond op verschillende vaste tijdstippen. Reserveren voor een tijdvak is daarom verplicht. De organisatie houdt zo goed mogelijk rekening met de richtlijnen van het RIVM. De bezoekers wordt gevraagd hetzelfde te doen. Houd gepaste afstand van anderen en heb je verkoudheids- of griepklachten, blijf dan thuis.

 

Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf ca. 6 jaar en vindt plaats op zaterdagavond 17 oktober bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Aanmelden kan via de website: www.mak-blokweer.nl.  Voor meer informatie: 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl. De kosten zijn €6,95 per persoon (inclusief consumptie).

Over de auteur

MAK Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker: natuurpark Blokweer. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand. MAK Blokweer organiseert activiteiten voor jong en oud, altijd met aandacht voor de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Want de toekomst van de mens hangt af van een evenwichtige relatie met de wereld om ons heen, en die overtuiging legt MAK Blokweer in alles. Dat zit hem in kleine dingen, zoals welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden en wat de boerderijkat te eten krijgt, maar ook in grotere dingen: het land wordt ecologisch beheerd en de rietkreek filtert doorlopend afvalstoffen uit omliggende sloten. En natuurlijk komt alle energie die voor dit alles nodig is van de zon.

Lees meer artikelen van MAK Blokweer
F
F