Twee miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands MKB

Duurzaam vernieuwen kan als ondernemer in Nood-Holland met financiële hulp van de provincie. De gemeente Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk. Samen met inwoners en ondernemers werkt de gemeente aan een Puur Hoorn. Samen voor een duurzame stad, klimaatneutraal in 2040. Om ondernemers te ondersteunen in hun duurzaamheidsambitie, informeren wij graag over het MKB-Innovatiefonds van de provincie Noord-Holland.

MKB-Innovatiefonds

De provincie Noord-Holland stelt twee miljoen euro beschikbaar om ondernemers te stimuleren duurzame innovaties te realiseren,. Ondernemers  uit de sectoren Energie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek kunnen aanspraak maken op de regeling.  De regeling is bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf.

 Voorwaarden en aanvragen

Gedeputeerde Van der Hoek heeft benadrukt dat Noord-Holland vooral inzet op innovaties die bijdragen aan duurzaamheid. Ondernemers op het gebied van Energie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek kunnen een bijdrage in de vorm van subsidie aanvragen voor:

  • innovatie-adviesprojecten (tot 50% van de kosten met een maximum van € 10.000);
  • haalbaarheidsprojecten (tot 40% van de kosten met een maximum van € 50.000);
  • en R&D (onderzoek en ontwikkeling) -samenwerkingsprojecten (tot 40% van de kosten met een maximum van € 200.000).

Aanvragen kan vanaf 10 mei via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO. Kijk voor meer informatie op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/aanvragen-mit Daar staat ook meer informatie over andere regelingen die voor ondernemers interessant kunnen zijn.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F