Uitbreiding zonnepanelen MAK Blokweer

In 2013 installeerde MAK Blokweer met een bijdrage uit de initiatievenpot van Puur Hoorn 14 zonnepanelen. Deze panelen hebben inmiddels een behoorlijk besparing opgeleverd. Het bestuur van MAK Blokweer heeft daarom besloten op nieuw te investering in groene energie. In 2016 zullen er nogmaals 17 zonnepanelen worden geplaatst. Het totale aantal komt dan op 31 zonnepanelen. Dit zijn er genoeg om MAK Blokweer van alle benodigde elektriciteit te voorzien

De opbrengst

In de Molshoop, het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, is in 20113 een bord ophangen waarop is af te lezen hoeveel stroom de zonnepanelen opleveren. Niet alleen de actuele opbrengst, maar ook de totale opbrengst wordt op dit bord getoond. In de ruim twee jaar dat de zonnepanelen er nu hangen, is de totale opbrengst al bijna 7500kWh. Dit betekent dat er met de zonnepanelen al bijna 4200kg CO2 is bespaard.

Nul op de meter!

De huidige zonnepanelen doen hun werk dus zeer goed. Het bestuur van MAK Blokweer heeft daarom besloten op nieuw te investeren in groene energie en nog eens 17 zonnepanelen aan te schaffen. Deze nieuwe zonnepanelen zullen in 2016 geïnstalleerd worden. Het totale aantal komt dan op 31 zonnepanelen, wat genoeg is om alle elektriciteit die MAK Blokweer nodig heeft uit de zon te halen. Absoluut iets om naar uit te kijken!

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F