Uitvoering van prijzen in een stroomversnelling!

Het realiseren van de gewonnen prijzen tijdens de 2e editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid (schooljaar 2019-2020) liep flinke vertraging op door corona. Nu mag en kan er gelukkig alweer veel meer. Zo kon winnares Daniek, destijds in groep 8 van basisschool De Wingerd in Zwaag, eindelijk bouwen aan een mega insectenhotel en gingen de kinderen van basisschool het Kompas uit Hoorn aan de slag met green graffiti. Ook Kate die destijds in groep 7 van de Mariaschool in Hoorn zat, mocht haar persoonlijke prijs uitvoeren en ging plastic uit het water vissen.

 

Gemeente Hoorn en MAK Blokweer pakten gelijk door en voerden ook de prijzen uit die zijn gewonnen bij de 3e editie (schooljaar 2020-2021). Basisschool de Flierefluiter uit Zwaag beschreef in haar plan voor een groener schoolplein een vogelhuisje, vlinderstruik en compostbak nodig te hebben. Wethouder Samir Bashara kwam langs om deze producten te overhandigen, de leerlingen hebben deze een mooie plek gegeven en wachten af tot de nieuwe bewoners, egels en vlinders, het schoolplein zullen komen vergezellen. Als afsluiter heeft ook de Flierefluiter een workshop Green Graffiti gevolgd, verzorgd door Junior IOT uit Alkmaar. Met eigen sjablonen, met een laser uit hout gesneden konden zij met een hoge drukspuit vormen maken op het schoolplein.

 

Met de uitvoer van al deze prachtige prijzen kunnen we met een schone lei beginnen aan het nieuwe schooljaar 2021-2022 waarin alweer de 4e editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid zal gaan plaatsvinden. Dit jaar in combinatie met Expeditie Duurzaam!

 

Over de auteur

MAK Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker: natuurpark Blokweer. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand. MAK Blokweer organiseert activiteiten voor jong en oud, altijd met aandacht voor de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Want de toekomst van de mens hangt af van een evenwichtige relatie met de wereld om ons heen, en die overtuiging legt MAK Blokweer in alles. Dat zit hem in kleine dingen, zoals welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden en wat de boerderijkat te eten krijgt, maar ook in grotere dingen: het land wordt ecologisch beheerd en de rietkreek filtert doorlopend afvalstoffen uit omliggende sloten. En natuurlijk komt alle energie die voor dit alles nodig is van de zon.

Lees meer artikelen van MAK Blokweer
F
F