Verduurzaming Intermaris met zonnepanelen van Sungevity

Vierjarige overeenkomst voor het plaatsen van zonnepanelen met Sungevity

Vanaf 1 maart 2020 gaat woningcorporatie Intermaris bij het verduurzamen van haar woningen zonnepanelen laten plaatsen door Sungevity. Hiervoor tekenden zij dinsdag 25 februari een raamovereenkomst van vier jaar. Intermaris sluit hiermee aan bij het regionale inkoopcollectief waar Parteon, Elan Wonen, Woonwaard en Pre Wonen ook deel van uitmaken.

Intermaris en Sungevity slaan de handen ineen om woningen te verduurzamen en tegelijkertijd de woonlasten van huurders te verlagen door zonnepanelen te plaatsen. Na een succesvolle pilot in de wijk Walakker te Purmerend besloot Intermaris een meerjarige samenwerking aan te gaan. Op dinsdag 25 februari tekenden Bestuurder Cees Tip en Directeur Wonen & Vastgoed Han Leurink van Intermaris en Roebyem Anders oprichter van Sungevity een 4-jarige raamovereenkomst.

Intermaris, Cees Tip: “Wij hebben er veel vertrouwen in dat wij samen met Sungevity snelheid kunnen maken in het verder verduurzamen van onze woningen. Zonnepanelen leveren bovendien een directe besparing op voor de woonlasten van onze bewoner. Wat ons betreft een win-winsituatie!”. Sungevity, Roebyem Anders: “Het is fantastisch om te werken met een partner als Intermaris die hele ambitieuze plannen heeft om de woonvoorraad te verduurzamen. In het pilot project bleek dat de samenwerking op rolletjes liep, vooral omdat we naast elkaar staan om dat gezamenlijke doel te bereiken. Daarbij is er veel ruimte om van elkaar te leren en continu te verbeteren.”

Bewoners worden benaderd

Vanaf maart krijgen de eerste bewoners, van de in totaal 800 woningen in 2020, een persoonlijke aanbieding voor het plaatsen van zonnepanelen. Zij krijgen informatie thuisgestuurd over hoeveel zonnepanelen er op de woning passen en welke energiebesparing hen dat oplevert.

Op informatiebijeenkomsten krijgen deze bewoners vervolgens persoonlijk advies. Intermaris neemt de aanschaf voor haar rekening en stemt met bewoners de plaatsing af. Na de installatie hebben zij inzicht in hun verbruik en zien zij de maandelijkse besparing direct terug op hun energierekening. De huurder betaalt maandelijks een bijdrage in de vorm van een huurverhoging. De totale woonlasten (huur en energiekosten) worden lager.

Over de auteur

Intermaris

Samen met onze huurders verduurzamen we duizenden huizen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen de bewoners op hun energiekosten. Lager energieverbruik is beter voor het milieu. Daar zijn we trots op! Over Intermaris Iedereen verdient een fijn thuis. Plezierig wonen is een eerste levensbehoefte; het is de basis voor het creëren van je leven. We zetten ons dagelijks in om dit mogelijk te maken. Voor onze huidige bewoners én toekomstige bewoners die geen woning kunnen krijgen op de vrije huur- en koopmarkt. Jong, oud, alleenstaand, samenwonend, met of zonder kinderen; onze missie is geslaagd als ze een passende woonplek hebben in een kansrijke buurt. "Intermaris, voor jou(w) thuis "

Lees meer artikelen van Intermaris
F
F