Voetbalvereniging Blokkers geeft groen voorbeeld

Voetbalvereniging De Blokkers heeft met hulp van Puur Hoorn 56 zonnepanelen laten plaatsen. Penningmeester Emile Kikkert: ‘Wij gaan voor energieneutraal. We willen daarbij een voorbeeld geven, niet alleen naar onze leden, maar ook naar andere verenigingen in Hoorn’.

Ook voor anderen is het mogelijk om een bijdrage van Puur Hoorn te vragen. Verenigingen en stichtingen die duurzaamheidsmaatregelen treffen, kunnen een bijdrage van 15% van de kosten krijgen, tot een maximum van 2500 euro. Dit geldt ook voor investeringen die in de afgelopen twee jaar zijn gedaan.

In een kort filmpje vertelt penningmeester Emile Kikkert over waarom De Blokkers energie wil besparen en ook wat het als voordelen oplevert: ‘Wat we op onze energie besparen, kunnen we in onze leden investeren’.

Van zonnepanelen tot wc’s

Niet alleen De Blokkers, maar ook andere verenigingen en stichtingen hebben al gebruik gemaakt van de initiatievenpot van Puur Hoorn. Voorbeelden van maatregelen die een vereniging kan treffen zijn: het aanbrengen van LED-verlichting, het plaatsen van zonneboilers of het aanbrengen van waterbesparende douches of wc’s. Inspirerende voorbeelden van verenigingen en stichtingen staan op www.puurhoorn.nl.

Aanmelden

Alleen stichtingen en verenigingen die in de gemeente Hoorn gevestigd zijn of in Hoorn actief zijn, kunnen een aanvraag indienen. De maatregelen die worden genomen, moeten in Hoorn worden gerealiseerd. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar puurhoorn@hoorn.nl met een duidelijke omschrijving van de maatregelen en een opgave van het te investeren bedrag.

Puur Hoorn

Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk. Dat wordt goed zichtbaar in het duurzaamheidsprogramma Puur Hoorn. Een programma dat tot stand is gekomen in samenwerking met de Hoornse samenleving. De ambitie is groot de eindbestemming duidelijk: een klimaatneutrale stad in 2040. Met de initiatievenpot komt Puur Hoorn stichtingen en verenigingen tegemoet die investeren in duurzaamheidsmaatregelen. Stichtingen en verenigingen die een bijdrage ontvangen vragen wij aandacht te besteden aan hun initiatief, om zo anderen te inspireren ook duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

Over de auteur

F
F