Voor de zomer extra container in Hoorn

Tussen 9 mei en 8 juni krijgen inwoners van Hoorn een speciale rolcontainer voor plastic, lege pakken en blik. Geen stinkende plastic zakken meer in de schuur of zakken met plastic afval die over straat waaien.

Met de komst van de extra container is het makkelijker om afval te scheiden. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen over om opnieuw te gebruiken. Alleen bewoners van laagbouwwoningen krijgen deze extra container. Dat zijn huishoudens die op dit moment ook al een grijze en groene rolcontainer hebben. Het is een belangrijke stap om de hoeveelheid restafval terug te dringen. In een latere fase komen er ook oplossingen voor appartementen en de binnenstad.

Goede resultaten in andere gemeenten

Niet alleen in Hoorn, maar in alle Westfriese gemeenten komt de container voor plastic, pak en blik. Inwoners van de gemeenten Opmeer, Stede Broec, Drechterland en Koggenland hebben inmiddels de plastic-container aan huis gekregen. De inzamelingsresultaten zijn erg positief. HVC haalt in deze gemeenten nu drie keer zoveel plastic, pak en blik op als voorheen met de inzameling van zakken!

Meer informatie

Kijk op www.hoorn.nl/plastic en www.indegoeiebak.nl voor meer informatie. Heb jij de nieuwe container al binnen? Bekijk dan de digitale afvalkalender of de afval-app van HVC voor het nieuwe inzamelschema.

Over de auteur

F
F