VRIJ-festival en Puur Hoorn gaan voor duurzaam

Het Hoornse VRIJ-festival op 5 mei wil een duurzaam festival worden. Dit jaar voeren ze metingen uit, zodat zij in 2017 een duurzaam festival kunnen zijn. De organisatie brengt in beeld hoeveel afval het festival produceert, hoeveel elektriciteit het festival gebruikt en hoe bezoekers naar het festival komen. Met deze gegevens kan de organisatie maatregelen nemen, zodat het festival in 2017 duurzaam is. Puur Hoorn ondersteunt dit initiatief en levert een bijdrage voor de metingen. Doel is om hiermee ook andere evenementen te inspireren om voor duurzaam te gaan.

Puur Hoorn

De gemeente Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk. Dit is goed zichtbaar in het duurzaamheidsprogramma ‘Puur Hoorn 2.0: de kracht van verbinding’. De ambitie is groot en de eindbestemming duidelijk: een klimaatneutrale stad in 2040. Samen met ondernemers, inwoners en instellingen werkt Puur Hoorn eraan om deze ambitie te behalen. Puur Hoorn ondersteunt het initiatief van het VRIJ-festival om duurzaam te worden. Zij ontvangen een bijdrage voor het uitvoeren van de metingen.

Initiatievenpot

Inwoners, stichtingen, verenigingen en bedrijven die een duurzaam initiatief hebben kunnen gebruik maken van de initiatievenpot. Er zijn al veel initiatieven mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit de initiatievenpot van Puur Hoorn. Zo zijn er bij voetbalvereniging de Blokkers in totaal 56 zonnepanelen geplaatst. Met de zonnepanelen bespaart deze vereniging flink op de energierekening. Andere voorbeelden van duurzame initiatieven zijn: VOLT, de Energieke Schoutenstraat en de afvalscheidingscampagne 100-100-100. Kijk op www.puurhoorn.nl voor meer inspirerende voorbeelden.

Aanmelden

Heb je ook een duurzaam idee? Stuur dan een e-mail naar puurhoorn@hoorn.nl met een duidelijke omschrijving van het idee.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F