Water. Geniet ervan!

Doe mee aan de zomerse fotowedstrijd
Van 1 augustus tot en met 15 september organiseren we de fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’. We vragen inwoners om mooie foto’s te maken van genieten in/op/aan het Noord-Hollandse water.

Meedoen en stemmen
Meedoen aan de fotowedstrijd kan tot en met 15 september via de website https://www.veiligschoonvoldoende.nl/. Daar kan ook gestemd worden op de mooiste foto. Voor de top 5 zijn er ‘spetterende’ prijzen zoals een tochtje met een fluisterboot, een familiekaart voor het Zuiderzeemuseum en een workshop suppen (stand-up paddle surfing).

Water. Geniet ervan!
Zomers genieten veel mensen van het oppervlaktewater: we zwemmen, varen en vissen wat af. Onder andere dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties is het water in tijden niet zo schoon en gezond geweest. Om inwoners daar meer bewust van te maken en te laten zien wat zij zelf kunnen doen voor schoon en gezond water, zijn we in juni de campagne ‘Water. Geniet ervan!’ gestart. De fotowedstrijd is daar een onderdeel van.

Meer informatie over de campagne: www.veiligschoonvoldoende.nl.

Over de auteur

Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier

Werken aan water In Noord-Holland boven het Noordzeekanaal werkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan veilig, schoon, gezond en voldoende oppervlaktewater. Zo'n 90% van Noord-Holland ligt onder zeeniveau. We beschermen het land tegen overstromingen door dijken, duinen, dammen en kades te onderhouden en te versterken. Verder zorgen we voor het juiste waterpeil in de sloten en meren. Bij 15 rioolwaterzuiveringen maken wij het rioolwater schoon, zodat het weer schoon de sloot in kan. De stoffen uit het vieze water gebruiken we steeds meer als grondstof. Afvalwater is goud waard; we halen er energie en grondstoffen uit. In deze filmpjes zie je wat we doen: Veilig: https://bit.ly/2KLLdI2 Voldoende: https://bit.ly/2Nlnsbw Schoon: https://bit.ly/2HhzQVV

Lees meer artikelen van Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier
F
F