Waterstof nog niet interessant voor woningeigenaren

Waterstof nog niet interessant voor woningeigenaren

Steeds meer woningbezitters vragen zich af of zij hun woning kunnen verwarmen met waterstof. Veel gestelde vragen m.b.t. zijn; is waterstof de oplossing om van het aardgas af te gaan? Kunnen we ons huis in de toekomst verwarmen met waterstof? Zijn er al praktijkvoorbeelden?

Een duidelijk antwoord m.b.t. de toekomst van waterstof is er nog niet, wat wel duidelijk is, is dat waterstof op dit moment niet interessant is voor woningeigenaren.

Waterstof nog niet rendabel
Op dit moment is waterstof nog geen medium om energie op te slaan. Het kost (nu nog) te veel energie om waterstof te produceren, circa 50 kWh om een kilo waterstof te maken. Dit levert slechts 20 kWh op als het weer wordt omgezet naar elektriciteit. Er is dus sprake van een energieverlies van 60%.

Dat is natuurlijk geen reden om af te wachten en niets te doen. Je kan je woning in ieder geval alvast voorbereiden op een aardgasvrije toekomst, door je woning volledig te isoleren en je eigen duurzame energie op te wekken. Ongeacht hoe de woning verwarmd wordt, is het altijd goed om deze maatregelen uit te voeren.

Meer weten over waterstof
Ga naarwww.duurzaambouwloket.nl/maatregel/waterstof voor meer informatie over waterstof.

Gratis en onafhankelijk advies
Heb je vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van je woning? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket, door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Subsidie beschikbaar!
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en bekijk welke subsidies er op dit moment beschikbaar zijn voor het verduurzamen van je woning.

Over de auteur

Duurzaam Bouwloket

Gratis en onafhankelijk advies energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij wonen. Heb je al eens nagedacht over het energiezuinig en aardgasvrij maken van jouw woning? Duurzaam Bouwloket helpt je van A tot Z verder met gratis en onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen en subsidies- en financieringsmogelijkheden. Stappenplan op maat Wil je een maatwerkadvies waarin staat beschreven welke stappen je kan nemen om jouw woning energiezuinig en aardgasvrij te krijgen? Ga naar woningplanner.duurzaambouwloket.nl, vul de vragen in en ontvang een stappenplan op maat. Betrouwbare uitvoerende bedrijven Ben je op zoek naar een installateur, een isolatiebedrijf of een lokale aannemer? Duurzaam Bouwloket heeft een selectie gemaakt van betrouwbare bedrijven die beschikken over de nodige certificeringen. www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven. Doe de energiesubsidie-check Bekijk welke subsidies- en financieringsmogelijkheden er landelijk, provinciaal en in jouw gemeente beschikbaar zijn via: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Lees meer artikelen van Duurzaam Bouwloket
F
F