WaterTaxi ruimt Hoornse grachten leeg van afval

De WaterTaxi vaart dagelijks door de mooie havens en grachten van Hoorn, op een duurzame wijze: beide sloepen  worden voortgestuwd door elektrische motoren en gebruiken dus geen fossiele brandstoffen. Maar dat is niet het enige dat duurzaam is. Veel van de vrijwillige schippers hadden opgemerkt dat er ook in onze Hoornse wateren afval drijft, vooral plastic. Daarom zijn de vrijwilligers zelf aan de slag gegaan met een opruimactie in de grachten. Zo kon onder andere Sinterklaas welkom worden geheten in een schone Hoornse haven.

Deze gezamenlijke actie heeft bijgedragen dat er veel plastic uit het water is opgevist. Inwoners in Hoorn en gasten van de WaterTaxi hebben nu weer een fraaie beleving van het water. WaterTaxi blijft regelmatig afval opvissen uit het water.

Eerste start

Deze actie was een eerste start. Direct na de intocht bleek er weer veel afval in het water te zijn beland, veelal vlaggen en ballonnen van sponsors. Na de intocht hebben vrijwilligers daarom meteen nog een rondje gedaan. WaterTaxi heeft ook contact opgenomen met de sponsors waarvan afval in het water was beland: deze hebben toegezegd om volgend jaar hun plastic gadgets door iets anders te vervangen, én ze gaan meehelpen opruimen na de volgende intocht. Bram Nijenhuis, eigenaar van de Watertaxi, beaamt: “Een helpende hand is altijd van harte welkom, het is een maatschappelijke verantwoording van ons allemaal.”

WaterTaxi

De WaterTaxi biedt rondvaarten en korte ritten aan in een van de twee elektrisch aangedreven sloepen. Voor de Taxidienst kunt u opstappen op de verschillende haltes. Wil jij ook varen met de WaterTaxi? Neem dan contact met ze op via 0646374059 of info@watertaxihoorn.nl.

 

F