WatZr winnaars blij met gouden gieter

Ruim 70 inwoners uit Noord-Holland Noord deden afgelopen weken mee aan de prijsvraag ‘Win de Gouden watZr Gieter’. Met een foto van jouw watZr kon je een speciale gieter winnen. De winnaars uit Westfriesland waren erg blij met hun gouden gieter. Zo heeft Dick uit Grootebroek zijn hele tuin omgetoverd tot moestuin waar hij heerlijk uit eet. En Martine uit Hoorn heeft zelf een geveltuintje gemaakt tegen de schuurmuur in haar tuin.


Hitte en droogte
We krijgen steeds meer te maken met langdurige hitte en droogte. Een groene tuin zorgt voor meer verkoeling. De watZr campagne geeft je meer tips over wat jij kan doen. De winnaars laten zien wat zij doen tegen klimaatverandering.
‘Dit voorjaar heb ik achterin de tuin een strook ingezaaid met zaadjes van wilde bloemen en het is een walhalla voor bijen en hommels geworden. Het is heel kleurrijk en gevarieerd, ik vind het een groot succes. Volgend jaar ga ik een grotere strook inzaaien’ vertelt winnares Pauline uit Venhuizen.
En Joke uit Enkhuizen heeft haar tuin omgetoverd tot een waar insectenparadijs en geniet volop tussen het groen, daarnaast wordt er natuurlijk zo ook heel veel regenwater opgevangen vertelt Joke. Gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan? Op www.watzr.nl staat hoe jij zelf kan beginnen met een watZr. Je vindt hier veel inspiratie en tips.

De watZr campagne
Een watZr is een kleine en simpele actie in of rond het huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress kan verkleinen, of bijdraagt aan een schoon riool. Er zijn 4 thema’s met elk hun eigen watZrs die je met tips en nieuws helpen om zelf aan de slag te gaan. Aan elk thema hangt een actie. Blijf op de hoogte en volg voor meer informatie Instagram en doe mee! www.watzr.nl/watkanikwatzrn

De WatZr-campagne is een initiatief van Samen blauwgroen, een samenwerking van 27 gemeenten in Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN en de provincie Noord-Holland. Samen werken we aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F