Weggooien is zonde

“Weggooien is zonde” roept Edwin ter Velde van Clean2Anywhere. Waar de één afval ziet, ziet hij een product. Afval kan prima worden hergebruikt en daar valt veel winst mee te behalen voor organisatie en bedrijven. Met zijn handelsmissie vraagt hij aandacht voor een circulaire wereld en roept bedrijven op om samen te kijken waar kansen liggen.

Met twee 17e eeuwse werkboten, volledig gebouwd uit afvalplastic, vaart Clean2Anywhere voor de tweede keer op handelsmissie van Hoorn naar Amsterdam. Dit jaar neem hij een lading mee van betekenis voor Bouwend Nederland. Clean2Anywhere blijft met hulp van jongeren en met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken aan de bouw van werkboten uit afvalplastic. Het ultieme doel is de bouw van een VOC Fluitschip waarmee ze uitvaren naar Batavia.

 

Waar liggen jouw kansen?
Heb je als bedrijf circulaire ambities? Wil je ook de zorg voor het milieu koppelen aan een winstgevende bedrijfsvoering en zo de weg naar een gezonde toekomst inslaan? Maar worstel je met de vraag waar je moet beginnen? Gemeente Hoorn werkt daarom samen met de regio Westfriesland om ondernemers op weg te helpen. Ga naar  www.Circulair Westfriesland voor meer informatie.Met twee 17e eeuwse werkboten, volledig gebouwd uit afvalplastic, vaart Clean2Anywhere voor de tweede keer op handelsmissie van Hoorn naar Amsterdam. Benieuwd naar het hele verhaal? Houd onze socials in de gaten voor de hele documentaire die binnenkort online komt.

Over de auteur

Clean2Anywhere

"Wij bouwen 17de eeuwse schepen uit afvalplastic en experimenteren met duurzame toepassingen voor een circulaire maatschappij" Wij dromen van een duurzaam bestaan waarbij we in harmonie leven met de natuur en onze omgeving. Waar naast mensenrechten ook flora ,fauna en zelfs materialen rechten hebben. Veel schone technologie bestaat al maar het veranderproces naar een circulaire maatschappij is onbekend en daarmee onzeker. Wat ons betreft tijd voor experimenten. Afval is een groot mondiale probleem. Gevolg van onze lineaire consumptie economie. De oplossing lijkt simpel; gewoon niets meer weggooien! Respectvol omgaan met materiaal dus. Dat vraagt om een gedragsverandering en een creatie-economie die materiaal duurzaam weet te hergebruiken. Wij starten daarvoor projecten om je te inspireren en aan te zetten zelf stappen te maken naar de circulaire maatschappij.

Lees meer artikelen van Clean2Anywhere
F
F