Wek je tuin tot leven op de Natuur- en Levende Tuinen-dag!

Op zondag 29 maart organiseren MAK Blokweer en de KNNV de jaarlijkse themadag Natuur- en Levende Tuinen. Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. Op de Natuur- en Levende Tuinen-dag kun je advies inwinnen en inspiratie opdoen om je tuin of balkon tot leven te wekken.

 

Tijdens de themadag staan vertegenwoordigers van de KNNV voor je klaar om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Er staan kramen met onder andere plantenmateriaal, zaden en informatie. Ook worden er lezingen gegeven over hoe je je tuin aantrekkelijk kan maken voor vogels en bijen.

 

De interactieve watertafel van Belevenisonderwijs staat op het terrein en laat jong en oud spelen met water. Al doende ontdek je wat je kunt doen om je tuin watervriendelijk in te richten. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. ’s Middags kunnen ze meedoen aan de activiteit Vogelhuisje timmeren (reserveren verplicht).

 

De Natuur- en Levende Tuinen-themadag valt gelijk met de maandelijkse MAKS’ Biomarkt, op hetzelfde terrein. Hier staan lokale ondernemers met biologische en duurzame producten. Het aanbod sluit goeddeels aan bij het levende tuinen-thema. Een ideale gelegenheid dus om ook met deze markt kennis te maken!

 

Natuur- en Levende Tuinen vindt plaats op zondag 29 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan. Kijk voor het complete programma op www.mak-blokweer.nl

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker
www.mak-blokweer.nl

Over de auteur

MAK Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich in voor maatschappelijke bewustwording van de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker: natuurpark Blokweer. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand. MAK Blokweer organiseert activiteiten voor jong en oud, altijd met aandacht voor de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Want de toekomst van de mens hangt af van een evenwichtige relatie met de wereld om ons heen, en die overtuiging legt MAK Blokweer in alles. Dat zit hem in kleine dingen, zoals welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden en wat de boerderijkat te eten krijgt, maar ook in grotere dingen: het land wordt ecologisch beheerd en de rietkreek filtert doorlopend afvalstoffen uit omliggende sloten. En natuurlijk komt alle energie die voor dit alles nodig is van de zon.

Lees meer artikelen van MAK Blokweer
F
F