Westfriese Duurzame Open Huizen Dag

Wilt u ontdekken hoe een duurzame woning er van binnen uitziet? Bent u benieuwd naar ervaringen van bijvoorbeeld aardgasvrij wonen? Of energiezuinig wonen? Zaterdag 26 september is de tweede editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag.

Huiseigenaren van duurzame woningen in regio Westfriesland stellen hun woning open en vertellen u over hun ervaringen. Dit gebeurt uiteraard conform de RIVM richtlijnen. Er zijn verschillende typewoningen te bezoeken. Van een tussenwoning tot Tiny house en van monument tot woonboot. Houd eind juni de website van Puur Hoorn  in de gaten voor meer informatie, zoals de tijden en het programma. Oh, en noteer natuurlijk alvast de datum in uw agenda.

Mensen laten zien dat het anders kan
Huib van Wijck, eigenaar van Hanebalk 73 stelde vorig jaar zijn huis open: “Van het aardgas af kan echt. Dat wilde ik mensen laten zien. Tijdens de open dag vertelde ik aan iedereen die langskwam dat je best op een duurzame manier je huis van warmte kan voorzien, anders dan met aardgas. Er zouden een 15 mensen komen op de open dag. Aan het eind van de dag stond de teller op 80 man. Een groot succes dus!”

 

Uw woning opstellen?
Heeft u ook goede alternatieven zodat u duurzaam kunt wonen en wilt u bewoners hierover informeren, inspireren en enthousiasmeren? Neem dan contact opnemen met Jenneke Spijkstra van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via jspijkstra@odnhn.nl of via 088-1021300.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F