Westfriese Duurzame Open Huizen Dag

Wilt u ontdekken hoe een duurzame woning er van binnen uitziet? Bent u benieuwd naar ervaringen van bijvoorbeeld aardgasvrij wonen? Of energiezuinig wonen? In september is de tweede editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag.

 

Huiseigenaren van duurzame woningen in regio Westfriesland stellen hun woning open en vertellen u over hun ervaringen. De tweede editie vraagt nu om een andere manier van organiseren en krijgt een andere vorm. Hoe we dat precies gaan doen hoor je binnenkort! We zijn druk bezig om er een speciale corona-proof-editie van te maken. Meer informatie hierover volgt z.s.m. dus hou de socials van Puur Hoorn goed in de gaten.

Mensen laten zien dat het anders kan
Huib van Wijck, eigenaar van Hanebalk 73 stelde vorig jaar zijn huis open: “Van het aardgas af kan echt. Dat wilde ik mensen laten zien. Tijdens de open dag vertelde ik aan iedereen die langskwam dat je best op een duurzame manier je huis van warmte kan voorzien, anders dan met aardgas. Er zouden een 15 mensen komen op de open dag. Aan het eind van de dag stond de teller op 80 man. Een groot succes dus!”

 

Uw woning opstellen?
Heeft u ook goede alternatieven zodat u duurzaam kunt wonen en wilt u bewoners hierover informeren, inspireren en enthousiasmeren? Neem dan contact opnemen met Jenneke Spijkstra van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via jspijkstra@odnhn.nl of via 088-1021300.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F