Westfriese Herenboeren zetten weer een mooie stap!

“Op 26 mei 2020 hebben we in Grootebroek een formele, belangrijke stap gezet voor onze eigen Herenboerderij. Bij notaris Van Duin – die ons initiatief een warm hart toedraagt – werden de handtekeningen op de akte gezet. Dat deden onze voorlopige dagelijkse bestuursleden Marleen Richter, Jan Willem van Wamel en Jeroen den Boer. De coöperatie Herenboeren West-Friesland is nu echt opgericht. Daarna was er niet alleen een feestelijke toost, maar ook de overhandiging van een symbolische attentie: onze allereerste Herenboeren-appelboom. Het duurt nog even voordat we die kunnen planten, maar we zijn op de goede weg!”

Met deze oprichting is een belangrijke stap gezet voor de Herenboeren West-Friesland en dat lees je hier in het artikel van het NHD.

Meedoen?
Samen een boerderij oprichten en duurzaam, lokaal eten telen? Dat kan met Herenboeren. Wil je meer weten of aansluiten?
De tuinsessies (maximaal 20 deelnemers, met aandacht voor de afstands- en coronaregels) zijn op zaterdagochtend 13 juni, 4 juli en 25 juli van 10.30 tot 12 uur en op woensdagavond 24 juni en 15 juli van 19.45 tot 21.15 uur. Aanmelden kan via westfriesland@herenboeren.nl

Meer informatie over Herenboeren West-Friesland is te vinden op https://westfriesland.herenboeren.nl/

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F