Wijkkrant Kersenboogerd een groen tintje

Het wijknieuws van de Kersenboogerd heeft een speciale uitgave van de Wijkkrant Kersenboogerd ‘editie Puur Hoorn’ verspreid. Eén die helemaal in het teken staat van Puur Hoorn. U leest mooie, duurzame verhalen en meer informatie over Puur Hoorn in deze ‘groene editie’ van het wijknieuws. Laat u inspireren en veel leesplezier!

Puur Hoorn in de Kersenboogerd
De Kersenboogerd is de eerste wijk die aan de beurt is om van het aardgas af te gaan. Een grote verandering waarvoor veel moet gebeuren. Bij de overgang gaan we uit van een prettige manier van wonen. Maar om een verandering voor elkaar te krijgen moet je weten wat je vandaag, morgen of in de toekomst kan doen. Met Puur Hoorn informeren en betrekken we de wijk bij de communicatie en participatie over hoe we van het aardgas van kunnen, energie besparen en energie opwekken.

Wat kan je nu al doen?
Het is altijd goed om duurzame maatregelen te nemen. Daarmee spaar je het milieu én bespaar je op je eigen energierekening. Wil je weten wat je nu zelf al kan doen? Het Duurzaam Bouwloket is ons energieloket geeft je gratis advies hierover! Op www.duurzaambouwloket.nl/stappenplan  staat een handig stappenplan voor huiseigenaren. Ook op de website www.wijdoenwat.nl lees je meer informatie wat je kan doen om jouw woning alvast voor te bereiden op wat komen gaat.

Ideeën en tips zijn welkom
Heeft u ideeën over een aardgasvrije Kersenboogerd? Dat horen wij graag, want een beter milieu gaat ons allemaal aan. Stuur uw tip of opmerking naar info@puurhoorn.nl. Blijf je graag op de hoogte? In het digitale magazine van Puur Hoorn lees je elk kwartaal meer over de laatste duurzame ontwikkelingen van onze stad.

 

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F