Zonnepanelen mogelijk voor zonnedaklozen

Zonne-initiatief Hoorn biedt in samenwerking met de gemeente Hoorn een oplossing voor wie geen geschikt dak heeft, maar wel zonnepanelen wil. Inwoners kunnen het dak van de brandweerkazerne gebruiken voor zonnepanalen. Op donderdag 30 maart legden wethouder Samir Bashara en de heren Wagenaar en Verhage van Zonne-initiatief Hoorn vast dat zij het dak aan de Nieuwe Wal hiervoor kunnen gebruiken.

Voor sommige mensen is het niet mogelijk zonnepanelen op het eigen dak te plaatsen. Vaak omdat ze in een appartement wonen of hun dak niet geschikt is. Zonne-initiatief Hoorn heeft daar nu een oplossing voor met het dak van de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal.

Voor wie?
Naar verwachting passen er 200 zonnepanelen op het dak. Dat betekent dat zo’n 20 tot 25 huishoudens mee kunnen doen. Het is bedoeld voor mensen die in de buurt wonen van de Nieuwe Wal, met de postcode 1621, 1622, 1623 1624, 1625, 1628 en 1695. Zowel huurders als woningeigenaren kunnen meedoen. Omdat er beperkt plek is, geldt vol = vol.

Samen voor een duurzame stad
Wethouder Samir Bashara: ‘We staan voor een grote uitdaging met elkaar. Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen zetten we ons als gemeente in voor een Puur Hoorn. Een klimaatneutrale stad in 2040 is een doel dat we alleen kunnen bereiken als de hele samenleving in beweging komt. Initiatieven van inwoners, zoals het Zonne-initiatief, zijn daarbij van doorslaggevend belang. Daar werken wij dus bijzonder graag aan mee en daarom stellen we het dak van de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal beschikbaar voor de opwekking van zonne-energie.’

Uitleg
Op donderdag 30 maart was er gelijktijdig een informatieavond. Heeft u deze gemist? U bent van harte welkom voor uitleg in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen, Kleine Noord 57 in Hoorn. Op de volgende data en tijden is er een vrijwilliger aanwezig die uitleg kan geven over het initiatief: zaterdag 1, 8 en 22 april van 11 tot 14 uur en zaterdag 15 en 29 april van 14 tot 17 uur. Of kijk op www.zonneinitiatiefhoorn.nl voor meer informatie.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F