Win hulp van een professionele hovenier

Wil je je tuin of balkon vergroenen? Wil je hulp bij het installeren van een regenton. Of weet je niet waar te beginnen bij het maken van een coolspot? Doe dan mee met de ‘Win je watZr’ prijsvraag. Schrijf je actie vóór 16 mei in en maak kans op de uitvoering van een watZr door Bram Engberts, een professionele hovenier.

Een watZr is een kleine en simpele actie in of rond het huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress kan verkleinen, of bijdraagt aan een schoon riool. Er zijn 4 thema’s met elk hun eigen watZrs die je met tips en nieuws helpen om zelf aan de slag te gaan.


Aandacht voor je tuin

De Win je waZr prijsvraag hoort bij het nieuwe thema ‘Aandacht voor je tuin’. Gemeente Hoorn werkt mee aan de watZr-campagne om samen met inwoners de overlast van extreem weer tegen te gaan. Met het thema ‘Aandacht voor je tuin’ lees je tips en informatie wat je zelf kan doen. Wist je dat een groene voortuin belangrijk is dan je achtertuin? De straat is namelijk dé plek waar we wateroverlast en hittestress het meest ervaren.

Zo doe je mee
Beschrijf kort welke watZr je wilt in jouw tuin. Je kan daarbij een foto toevoegen maar dat hoeft niet. Meld je actie voor 16 mei 2022 aan via www.watzr.nl/prijsvraag. Van alle inzendingen worden 4 watZr-ideeën geselecteerd en uitgevoerd.

Let op, een watZr is een kleine slimme actie in je tuin; het gaat dus niet om een complete tuinverbouwing of verplaatsen van grond. Denk aan het plaatsen van een regenton, tegels vervangen door planten of het maken van een moestuintje of vijvertje. Meer voorbeelden van watZrs vind je www.watzr.nl/watkanikwatzrn

Professionele hovenier
Bij de winnaars komt hovenier Bram Engberts langs en voert de ingezonden watZr uit in de tuin. Hovenier Bram Engberts, bekend van SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ is ambassadeur van de WatZr-campagne en zal naast de uitvoering van de watZr ook advies geven over ‘een tuin vol leven’.


Meer informatie
Wil je meer weten over de WatZr-campagne? Ga dan naar www.watzr.nl of volg ons op Instagram. Zo blijf je op de hoogte van alle tips, groen nieuws en acties.

De WatZr-campagne is een initiatief van Samen blauwgroen, een samenwerking van 27 gemeenten in Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN en de provincie Noord-Holland. Samen werken we aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.

 

 

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F