50,- euro terug bij aanschaf regenton

Bewoners zijn uitgedaagd om ideeën aan te melden voor de Duurzame Stadschallenge. Het idee waarmee je snel een duurzame impact kan maken won 1500,-. Winnares Marianne Sosef kreeg de meeste stemmen, maar liefst 61 inwoners stemde op haar idee  ‘Meer regentonnen’.

 Meer regentonnen in Hoorn
Marianne ziet graag meer regentonnen in de stad. Met een budget van € 1500,- zijn we aan de slag gegaan om de actie op te zetten. ‘Voor dit bedrag kun je een mooie korting aan bewoners aanbieden. Wie weet waar het toe leidt!’ aldus Marianne.

Een regenton levert gemiddeld jaarlijks 2000 liter herbruikbaar regenwater op. Regenwater is zacht en dat is goed voor de planten. Je hoeft geen drinkwater te gebruiken, waardoor je op kosten bespaart. En je hebt een buffer voor lange droge periodes. Als het lang extreem heet en droog is, wordt water schaars en mag je je tuin niet meer besproeien. Met een regenton kun je je planten gewoon water blijven geven.


Zo doe je mee
Heb je een regenton aangeschaft en geïnstalleerd? Ga dan met je aankoopbewijs en een foto van de geplaatste regenton naar www.vooreenmooiestad.nl/regenton en dien je aanvraag in. Je kan een vergoeding tot maximaal € 50,- terug krijgen. Met het budget van € 1500,- kan Marianne 30 inwoners verblijden met deze vergoeding. Wees er snel bij want op = op!

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F