Winnaars bekend van het NK Tegelwippen 2022

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Stel je eens voor, dat zijn 40 voetbalvelden aan oppervlakte. En als je al die tegels opstapelt is dat net zo hoog als 1000 keer de Domtoren. Heel veel tegels dus!

Tijdens de wedstrijd NK Tegelwippen worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten.

5000 tegels vervangen voor groen
Maar liefst 135 gemeenten streden mee. Ook gemeente Hoorn heeft gestreden voor de Gouden Schep. We bereikten de 22e plaats met bijna 5000 gewipte tegels. Door samen te werken met de bewoners en de partners hebben we dit jaar mooie resultaten behaald. Zoals terug te zien is bij de Ekster in de wijk Kersenboogerd. Veel bewoners hebben ervoor gezorgd dat de tuinen er weer netjes uit zien. Ook zijn er veel tegels gewipt met bewoners en partner Intermaris, tijdens een groot tuinproject in de Grote Waal.

Winnaars 2022
Gemeente Den Haag verwijderde in totaal de meeste tegels (meer dan 300.000!) en onze favoriete ambassadeur, Nederlands bekendste TV tuinman Lodewijk Hoekstra, overhandigde hen de Gouden Tegel. In de drie klassementen wonnen Breda, Almelo en Hollands Kroon: zij wipten de meeste tegels per inwoner en ontvingen de Gouden Schep!

Zelf aan de slag?
Wil je ook aan de slag met je tuin? Of wil je groen adopteren om je buurt mooier te maken? Ga dan voor meer informatie naar Gemeente Hoorn – Openbaar groen adopteren

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F