Winnaars Duurzaamste idee voor de wijk Kersenboogerd

Drie categorieën betekent drie winnaars voor het Duurzaamste idee voor de wijk Kersenboogerd. Enthousiaste winnaars Kirstin, Arnold en Margreet gaan samen met Puur Hoorn aan de slag met meer groen in gerecyclede plantenbakken, energiescans en green graffiti. Wethouder Samir Bashara feliciteerde de winnaars online.

Samen met Puur Hoorn partners worden er verschillende acties in de Kersenboogerd georganiseerd. Ze betrekken op een leuke manier bewoners bij het onderwerp duurzaamheid. Een van die activiteiten in de wijk was het Duurzaamste idee voor de wijk Kersenboogerd.

Drie enthousiaste winnaars voor een groene en schone wijk
Er zijn 17 ideeën ingeleverd. Samen met de stemmen van de inwoners heeft de jury, bestaande uit Voor een Mooie Stad, wijkbewoner Ellen van der Knaap, Gemeente Hoorn, Puur Hoorn en HVC als adviseur de  keuzes gemaakt.

Voor het onderwerp groen is Kirstin Buis de winnaar. “Het lijkt mij mooi om van gerecycled plastic, bakken te laten maken met daarin een grote variatie aan bloemen die vlinders en bijen aantrekken en hiermee de wijk en de tuinen te verfraaien” aldus Kirstin Buis. De jury zag een mooie combinatie met het idee om plantenbakken te laten adopteren door wijkbewoners. Voor het onderwerp energiebesparing heeft Arnold gewonnen: “Een energiescan bij één woning kan gedeeld worden met alle buren in dezelfde type woningen met mogelijkheden tot gezamenlijke aanpak”. Margreet is winnaar met haar idee om met green-graffiti aandacht te geven voor minder afval op straat.


“Mijn complimenten voor deze leuke ideeën die concrete stappen zetten en bijdragen aan het grotere geheel voor een duurzame stad. Deze kleine initiatieven maken het grote verschil”, wethouder Samir Bashara 


Organiseer je zelf een activiteit?
Zijn er leuke duurzame activiteiten in jouw buurt? Laat het weten via info@puurhoorn.nl. Je activiteit komt dan op de duurzame kalender van Hoorn. Blijf op de hoogte van duurzame acties en nieuws via de website www.puurhoorn.nl en Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F