Winnaars watZr prijsvraag bekend

Bijna 250 inwoners van Noord-Holland deden afgelopen weken mee aan de prijsvraag Win je eigen watZr!
Uit de inzendingen werden door hovenier Bram Engberts 4 winnaars geselecteerd. Binnenkort komt Bram bij hen
langs om hun watZr werkelijkheid te maken.

 

Een groen dak, bloeiende planten en heel veel regentonnen. De jury, onder leiding van Bram moest een keuze maken uit verschillende ingezonden watZrs. Het belangrijkste criterium was dat het ingezonden idee een echte watZr was: een kleine, simpele actie in of rond het huis, die het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress kan verkleinen of bijdraagt aan een schoon riool.

 

Winnende watZrs
Uiteindelijk koos Bram voor de volgende watZrs: Mevrouw Lange uit Hippolytushoef krijgt een geveltuintje bij haar woning, bij de heer De Vries uit Zaanstad wordt zijn balkon omgetoverd tot een groene oase, mevrouw Groen uit Heemskerk krijgt een kleine waterton om water op te vangen voor vogels en insecten en mevrouw Van Gerven uit Grootebroek krijgt een groene coolspot in haar tuin, zodat zij niet binnen hoeft te zitten als het warm is buiten.

 

Watzr wordt werkelijkheid
Binnenkort komt het team van Bram Engberts bij de winnaars langs om hun watZr werkelijkheid te maken. “Ik was overweldigd door het grote aantal inzendingen. Vergroenen van tuin of balkon leeft echt onder de mensen. We gaan video’s maken van het aanbrengen van de watZrs, zodat ook andere mensen zien hoe je met een kleine, simpele actie wateroverlast, watertekort en hittestress kan verkleinen en je tegelijkertijd meer kunt genieten van je tuin”, vertelt Bram.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F