Zonne-energie via zonnepanelen op dak brandweerkazerne

Wil je zonne-energie, maar heb je geen geschikt dak voor zonnepanelen? Dan kan je meedoen met het Zonne-initiatief Hoorn.

 

Zonne-initiatief Hoorn biedt de mogelijkheid om eigen duurzame energie op te wekken met zonnepanelen op geschikte daken van anderen. Sinds dit voorjaar kan je zonne-certificaten kopen voor de zonne-installatie op de brandweerkazerne in Hoorn. Daarmee neem je deel aan de zonne-installatie en wek je dus je eigen zonne-energie op.

Zonne-initiatief Hoorn biedt deze mogelijkheid in samenwerking met de Zonnecoöperatie West-Friesland.

 

Zonne-initiatief brandweerkazerne Hoorn

U kunt nog meedoen

Nadat in het voorjaar de formele overeenkomst is ondertekend, hebben al veel mensen zich aangemeld om deel te nemen aan het Zonne-initiatief Hoorn. Inmiddels is voor de installatie op het dak van de kazerne het grootste deel van de certificaten verkocht, maar voor snelle beslissers is er nog ruimte voor deelname. Je kan je aanmelden als je in een van deze postcodegebieden woont: 1621, 1622, 1623, 1624, 1625, 1628 of 1695.

 

Hoe werkt het?

  • Je wordt lid van de Zonnecoöperatie West-Friesland (eenmalig €25,-).
  • Je koopt twee of meer zonnecertificaten. Een zonnecertificaat geeft recht op een deel van de stroomopbrengst van de installatie.
  • Met deze investering realiseert de coöperatie zonnepanelen op het dak van de brandweerkazerne of andere daken.
  • De opbrengst van de zonnepanelen en de korting op de energiebelasting, worden jaarlijks achteraf verrekend met jouw eigen verbruik.

Het is dus heel eenvoudig om bij te dragen aan duurzame energie-opwekking! De verwachting is dat aan het einde van de zomer alle certificaten verkocht zijn en tot plaatsing van de installatie kan worden overgegaan!

Wil je meer weten? Kijk dan op www.zonneinitiatiefhoorn.nl of neem contact op via info@zonneinitiatiefhoorn.nl.

 

Ander postcodegebied?

Wil je meedoen maar woon je niet in één van de genoemde postcodegebieden? Op dit moment werkt het Zonne-initiatief ook aan zonne-installaties op daken in andere postcodegebieden in Hoorn.

 

Volg, like en deel onze pagina www.facebook.com/ZonneinitiatiefHoorn/

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F