Over Zonnecoöperatie West-Friesland

Kiest u ook voor een zonnige toekomst?

In Hoorn heeft zich een werkgroep gevormd die zich inzet voor het realiseren van enkele daken volgens de postcoderoosconstructie.  Zij hebben zich aangesloten bij onze coöperatie. De werkgroep is met met veel enthousiasme aan de slag. Gemeente Hoorn ondersteunt het initiatief.

Wij bieden mensen de oplossing om gebruik te kunnen maken van zonne-energie indien dat op hun eigen dak niet mogelijk is. Soms ligt het dak op het noorden of vangt het te veel schaduw. Soms is het verboden om zonnepanelen te plaatsen vanwege lokale voorschriften of door beperkingen van de verhuurder. Ook eigenaren van appartementen hebben meestal geen eigen dak om zonnepanelen op te plaatsen.

Om mensen toch in de gelegenheid te stellen hun eigen duurzame energie op te wekken komen er zonnepanelen op geschikte daken van anderen. Dit wordt geregeld via de zonnecoöperatie. De opgewekte stroom wordt met uw energierekening verrekend. Bovendien hoeft u dankzij het energieakkoord een belangrijk deel van de energiebelasting niet te betalen.

Samen profiteren van de zon? Doe mee!

Door Zonnecooperatie West-Friesland | 28 februari 2022

Zonneparken Zwaagdijk laat Westfriesland profiteren van de kracht van de zon. Ons eerste park, met een oppervlakte van circa 5 hectare, levert per jaar genoeg groene stroom voor 2.000 huishoudens. Dat is een compleet dorp! Een ontwikkeling die past bij de ambitie van Westfriesland om een energieneutrale regio te worden. Kun jij zelf geen zonnepanelen…

Zonneparken Zwaagdijk: buurtinitiatief met zonne-energie voor inwoners West-Friesland

Door Zonnecooperatie West-Friesland | 3 december 2021

Op de grond van een oude perengaard, achter de kerk in Zwaagdijk-West verrijst Zonnepark Zwaagdijk-West. Het park, waarvan de afronding gepland staat voor 2023, moet jaarlijks genoeg stroom opleveren voor 2000 huishoudens. Het project is een samenwerking van buurtinitiatief Zonnecoöperatie West-Friesland 2, projectontwikkelaar Sunvest, de gemeente Medemblik en inwoners van Westfriesland. Zonneparken Zwaagdijk laat Westfriesland…

F
F