Zonnepanelen voor sporthal De Kers

Sporthal De Kers is toe aan onderhoudswerkzaamheden en wordt binnenkort gerenoveerd. Onder andere het dak, ventilatiesysteem en de vloer van de kleine sportzaal worden vervangen door duurzamere opties.

Bij het vervangen van het dak wordt het asbest verwijderd. Dit biedt gelegenheid voor verduurzaming en  gekozen is voor het plaatsen van circa 180 zonnepanelen! Verwacht wordt dat hiermee genoeg energie opgewekt wordt voor het hele pand!

Verder wordt het ventilatiesysteem vervangen door een warmte terugwin (WTW) ventilatiesysteem, om de luchtcirculatie in het gebouw te optimaliseren. Ook wordt de vloer van de kleine sportzaal vervangen, waardoor de kans op letsel voor gebruikers afneemt.

De werkzaamheden zullen beginnen in week 38.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F