Zwerfafval wandeling levert 329 stuks afval en interessante samenwerking op

Met drie leden van Clean-Up Hoorn verzamelden we afgelopen vrijdag in één uur 329 stuks afval. We besloten deze dag om in de buurt van het Westfries Gasthuis op te gaan ruimen. Onderweg hebben we de gevonden mondkapjes apart gesorteerd voor een actie van Operatie Klimaat Westfriesland.

We waren alledrie blij verrast dat we tijdens onze wandeling zoveel lieve complimenten kregen. Vervolgens werden we spontaan uitgenodigd voor een kopje thee en bonbons bij het Horizoncollege, als bedankje! Hoewel we nu natuurlijk niet met zovelen kunnen wandelen, is het toch bijzonder om te zien wat een wandeling van een uur teweeg kan brengen.

Het zwerfafval registreren we zoals gebruikelijk in de zwerfafval app Litterati. We hebben inmiddels een ‘challenge’ aangemaakt; zo wordt het komende jaar al het opgeraapte zwerfafval in de omgeving van Hoorn geregistreerd! Je vindt de challenge met de code: 458848.

Lees hier het hele bericht verder: Zwerfafval wandeling levert 329 stuks afval en interessante samenwerking op – Voor een mooie stad

Over de auteur

CleanUp

CleanUp Hoorn is dé community in Hoorn die zich dagelijks (data gedreven) inzet om Hoorn zwerfafvalvrij te houden. In Hoorn zijn veel inwoners actief met het rapen van zwerfvuil. CleanUp Hoorn is een burgerinitiatief waarin inwoners uit verschillende wijken in Hoorn samenwerken, ervaringen delen en acties organiseren. Wil je ook aanhaken bij de community? Meld je dan aan voor de e-mail update en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze website https://cleanup.vooreenmooiestad.nl/

Lees meer artikelen van CleanUp
F
F